HOPE – un nou proiect centrat pe abordarea holistică a protecției copilului în Moldova

Proiectul HOPE – Abordarea holistică a protecției copilului în Moldova – își propune să promoveze și să protejeze drepturile copiilor din Republica Moldova. Lucrăm cu copiii, tinerii, părinții, îngrijitorii, asistenții parentali, asistenții sociali, profesorii, antreprenorii, autoritățile locale și centrale, precum și comunitatea în ceea ce privește măsurile de prevenire a violenței împotriva copilului. Proiectul se axează pe trei domenii:

• Justiția juvenilă: susținem reintegrarea și incluziunea copiilor și tinerilor în conflict cu legea prin suport individual și formare profesională.

• Asistența parentală specializată: susținem familiile expuse riscului, oferindu-le suport material direct, consolidăm capacitatea asistenților parentali prin instruiri și instrumente relevante și facem lobby pentru aprobarea unor ghiduri specializate de asistență parentală.

• Educație în mediul rural: lucrăm cu copiii, părinții și profesorii din școlile rurale pentru prevenirea violenței împotriva copilului.

Activitățile noastre se desfășoară în municipiul Chișinău și în raioanele Nisporeni, Strășeni, Anenii Noi și Cimișlia.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Misiunea Socială „Diaconia”, Caritas Austria (solicitant principal), CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie și Fundația Regina Pacis, și este finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria.